+chabro logo 2015

Coachande ledarskap - Ledarskap för att se och involvera medarbetarna

Ledarskap

Ledarskapet är helt avgörande för att en verksamhet ska lyckas. Ledarskapet hos varje individ och medarbetare, men också ledarskapet hos ledaren.

Vad är då egentligen skillnaden mellan en chef och en ledare? Ledaren är någon man vill följa och hänga med, chefen är en som säger hur vi ska göra, men är ingen som vi vill vara. Kanske är det därför som så få unga som vill bli chefer.  

Det coachande ledarskapet är mer och mer efterfrågat pga att det involverar medarbetarna och blir därmed individ anpassat. Medarbetaren känner sig sedd och viktig för företaget samt att ledaren får fram vad som är avgörande för att medarbetaren ska prestera optimalt.  

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln