+chabro logo 2015

"Jag slutar på detta skitjobb!"

Glädjen att arbeta med kompetensutveckling är att höra klienten säga: - Vet du, Lotta, utan dig hade jag aldrig presterat så bra! För ett halvår sedan sa jag att jag slutar på detta skitjobbet. Jag var säker att jag skulle gå in i väggen. Idag älskar jag mitt jobb och tar ansvar för att jag ska må bra och nå mina mål! Det är bara jag som bestämmer! Ledningen låter mig testa mina förslag och det funkar så otroligt bra! Jag har fått ett liv med glädje!

Hur kunde det bli så här?
Ledningen berättade att de har problem med att medarbetarna inte gör sitt jobb och inte är motiverade. Dessutom att medarbatarna har låg kompetens.

Vad beror det på?
Ofta beror det på att ledningen är detaljstyrd och inte använder ett coachande ledarskap, som främjar ansvar och kreativitet.

Hur har vi arbetat?
Vi startade med att utbilda ledningen i coachande ledarskap och möteseffektivitet. Parallet coachades medarbetarna individuellt utifrån var de befann sig. En del hade arbetat länge och tyckte inte att de utvecklades och la ansvaret på ledningen. En del hade varit otroligt drivna, men inte fått gehör för sina förslag och tröttnat på att ge. Den individuella coachingen har lett till motivarade medarbatare i takt med ledningsutvecklingen. 

Resultat?
Mycket lönsammare företag, nu svarta istället för röda siffror, med motiverade och ansvarstagande medarbetare som gillar sitt jobb och är stolta.

Ett framgångsrikt företag med motiverade medarbatare har bl.a.:
En närvarande och coachande ledning som ger ansvar och befogenheter
Tydliga ramar och mål var företaget ska vara
Processer och strukturer som främjar effektivitet
Förbättringsprocesser

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln