+chabro logo 2015

Ledarskap och föräldraskap med kreativitet ger trygga och stabila team.

Äntligen forskning! Nu sätter vi igång att hitta barnet i oss! Se till att vara kreativ och skratta på jobbet och hemma! Glädje smittar, även negativitet! Vad väljer du?

Hade en kollega som sa: -Man ska asgarva minst 10 ggr per dag på jobbet, om man inte gör det ska man byta jobb. 


Vad krävs för att vi ska kunna skratta och vara kreativa på jobbet?
Det krävs en stabil och trygg ledning som uppmuntrar idéer, framåttänk och inte är  fördomsfull. En klimat där alla kommunicerar, respekterar och förstår varandra och våra olikheter.

För att få trygga och mer stabila grupper gäller det först och främst att ledningen VILL få mer motiverade medarbetare och vågar släppa kontrollen. Tro på medarbetarna och ger tid till reflektion och kreativitet. Det samma gäller när vi är föräldrar. 

Viktig insikt i gruppen är att alla är vi olika. Olika personligheter, styrkor och drivkrafter. Vertyg som underlättar är personlighetsanalyser som beskriver grundbeteenden och anpassadebeteende samt personens drivkrafter. Även var gruppen befinner sig i förhållande till varandra. 

Rätt eller fel?
Det finns inget rätt eller fel i vem du är. Men det finns rätt eller fel team för dig! Du ska vara i team där dina styrkor och drivkrafter tas till vara och du kan vara den du är. Det är inte säkert att där du tror att du ska vara är rätt för dig. Pga att teamet har en uppsättning som inte ger dig möjlighet till att använda din fulla potensial. Kom ihåg det är inte fel på dig! Det är inte rätt team eller plats för dig!

När vi förstår vilka vi är och vilka andra är så blir kommunikationen och respekten för varandra mycket bättre och vi får trygga och stabila team.

Om du vill lära dig mer om kommikation, personligheter och vem du är, kontakta mig! 


​http://www.aftonbladet.se/wendela/jobbet/article17743429.ab

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln