+chabro logo 2015

DISC - Färgspråket - Effektiva team!

Tack för en härlig dag!
Idag har jag hållit del 3 i Workshopen Effektiva team - Kommunicera med färger- DISC.  
Alla är vi olika. Alla är bra och har styrkor som är viktiga för team och våra medmänniskor. För att bli bättre på att kommunicera och förstå andra så måste vi börja att lära känna oss själlva.

- Vem är jag? Vad mår jag bra av? Hur ser mitt grundbeteende ut? Varför blir jag stressad i vissa situationer? osv. Via personlighetsanalysen DISC så får du reda på mer om dig själv. Vilken färg är du? Röd, gul, grön eller blå. 
Vissa saker kommer att stämma, andra kommer du uppleva som felaktiga. DISC:en är ett diskutionsunderlag som visar ditt grundbeteende och ditt anpassade beteenden. Om du ligger långt från ditt grundbeteende så kan det upplevas som arbetssamt. Kanske är det så att du just har fått en ny arbetssituation.

När du har lärt känna dig själv är det dax att lära känna andra. Vilka är de jag möter? Vad mår de bra av? Hur ska vi kommunicera för att ha en bra kommunikation? Det är perfekt att veta när du ska sälja eller förhandla. När du vet vad din motpart vill ha, så är det mycket lättare att anpassa din kommunikation.

Det tredje steget blir att utvecklas till ett ännu bättre och mer effektivt team och ta hand om de resurser som finns i teamet och se till att komplettera med de som inte finns.

En sak är säker: Alla är olika och alla behövs! När alla spelar på sin bästa fot och utmanar sig inom något beteende så når vi ARBETSGLÄDJE O EFFEKTIVA TEAM!

På bilden: Två av mina härliga kunder på samma gata. Så olika, men ändå så lika! ‪
#‎personligutveckling‬ ‪#‎disc‬ ‪#‎färgspråket‬ ‪#‎lovemyjob‬ ‪#‎cali‬‪#‎finansinspektionen‬

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln